آیا شما برای مرکز تماس خود دستور العمل مشخصی برای بازاریابی تلفنی دارید؟
برای رسیدن به هر نتیجه ی دلخواه باید دستورالعمل از پیش تعیین شده ای را دنبال کنید. هر تماس، از زمان پیش از برقراری ارتباط تا پایان ارتباط به شش بخش قابل تقسیم است .که در هر مرحله پیروی از دستورالعمل ها ما را به سمت هدفی که داریم سوق می دهد. هنگامی که کارشناس مرکز تماس جهت بازاریابی و فروش به مشتریان قدیمی قصد برقراری تماس را دارد در پیروی از دستورالعمل ها، موارد و مثال های زیر را می بایستی بررسی کند که در کسب و کارهای گوناگون این موارد متفاوت می باشد.
دستورالعمل بازاریابی تلفنی چیست؟
1-کسب اطلاعات از مشتری پیش از برقراری تماس
پیش از شروع هر مذاکره تلفنی، با کسب اطلاعات از مشتری ، کوچکترین و بدیعی ترین اطلاعات تا حساس ترین و دقیق ترین اطلاعات از سوابق تماس ها از سامانه قنات ، پورتال و … کسب کنید، این گونه می توانید درصد موفقیت درتماس خود را بالاببرید .
برای مثال در تماس های حوزه ADSL موارد زیر بسیار با اهمیت هستند :
- میزان مصرف مشترک
- خصوصیات خرید های قبلی مشترک
- نحوه خرید های قبلی ( میزان موفقیت ها)
- مدت زمانی که مشتری ماست
- تعداد دفعات تماس با پشتیبانی
- مشکلات فنی ای که داشته اند
2-معرفی مناسب خود به مشتری
ما قصد فروش به مشتری را داریم لذا چیز پنهانی از مشتری نداریم. تجربه ها نشان داده که مشتریان در مغازه هایی که نور زیادی دارند و در برابر فروشندگانی که در طول معرفی محصولات دستان خود را باز می کنند راحت تر خرید می کنند. پس در شروع هر مذاکره تلفنی،پس از خوش آمدگویی و شروع خوب، خود را معرفی کنید و هدف خود را شفاف از شروع مکالمه تلفنی شفاف بیان کنید تا مشتری در برابر شما احساس امنیت کند.
3-بررسی موقعیت مشتری
ابتدا مطمئن شوید که مشتری موقعیت و زمان مناسب را برای هم صحبت شدن با شما دارا باشد با جملاتی چون ، آقای …. آیا چند دقیقه ای زمان دارید که فرصت های فروش ویژه را برای شما توضیح بدهم؟ معمولا گواهی گرفتن از مشتری برای آنکه به شما وقت کافی را بدهد با این ریسک روبروست که با مخالفت مشتری روبرو شویم . همچنین ممکن است تقاضا کند که بعدا با ایشان تماس گرفته شود. اما با نتیجه گیری مناسب و دادن گزینه به مشتری برای تماس بعدی ، از زمان مناسب برای تماس بعدی خود اطمینان حاصل کنید.
4-تشخیص نیازهای مشتری در طول تماس
با انتخاب سناریو مناسب برای تماس پس از شروع مناسب با انتخاب کلیات مناسب و پرسیدن سوال های کلیدی ای چون، شما اینترنت را برای چه استفاده می کنید؟ در این چند روزی که اینترنت نداشته اید از چه اینترنتی استفاده می کردید؟ چند نفر در محل از اینترنت استفاده می کنند ؟ و تشخیص نیاز مشتری می توانید ضمن همراهی با مشتری و بازگو کردن نیازهایش در او نفوذ کنید و با بدست آوردن سکان ذهن مشتری، محصول خود را راه حل نیازهای او معرفی کنید .
5-ارائه گزینه به مشتری برای انتخاب
علم روانشناسی اثبات کرده است که انسان ها در برابر گزینه های ارائه شده یکی را انتخاب می کنند. شما می بایست برای آنکه مشتری را در طول تماس فعال کنید به مشترک گزینه هایی را برای انتخاب توسط او ارائه کنید ، به طور مثال هنگامی که می خواهید سرویس مناسب را به مشتری پیشنهاد دهید از مشتری این سوال را می پرسید که سرعت سرویس قبلی شما ۴مگابایت بوده است ، خط شما تا سرعت ۸ مگابایت جواب می دهد ، به شما سرویس ها ۸ مگابایت را معرفی کنم یا ۴ مگابایت .مشتری با توجه به ذهن گزینه گرا خود یکی از این گزینه ها را انتخاب می کند.
6-ثبت نتیجه تماس
هر تماس برای فروش و یا پیگیری فروش برقرار میشود و نتیجه گیری مناسب می تواند موفقیت در تماس را در پی داشته باشد شما در پایان هر تماس می بایستی از تماس خود با مشتری نزد او و برای خود نتیجه گیری نمایید و این نتیجه را ثبت کنید.ثبت کردن نتیجه تماس کمک می کند در تماس های بعدی خودتان و دیگر همکاران سوالاتی مشابه سوالاتی که شما پرسیده اید نپرسند و خود را برای سوالات احتمالی مشتری آماده کنند .
به شما پیشنهاد میکنیم برای یادگیری بیشتر نوشته مربوط به “در بازاریابی تلفنی چه بگوییم” را مطالعه نمایید.