خطتون نویز داره ؛ یعنی چه؟

تیام نت - نویز خط

اگه فکر می کنید خطتون نویز داره این مطلب رو حتما مطالعه کنید

آیا شما هم وقتی با پشتیبانی اینترنتتون تماس می گیرید و از سرعت پایین اینترنت گلایه دارید، کارشناس مربوطه پس از چک کردن خط تلفن شما اعلام می کند که خطتون نویز داره ؟ البته نویز خط تا حدودی طبیعی است. آنچه که روی سرعت اینترنت تاثیر می گذارد نویز بالای خط است که باید منشا آن را در خطوط تلفن خود بررسی و در صورت امکان آن نقص را برطرف کنیم.

در این مطلب از وبلاگ تیام نت، به شما خواهیم گفت که چگونه نویز خط تلفن را بررسی کنید. و در نهایت چگونه اون رو برطرف کنید. در پایان این مطلب باید جواب این سوالات را گرفته باشید:

نویز اینترنت خط ADSL چیست؟

هر نوع اختلال که سبب شود ارتباط با مشکل مواجه شود، نویز نامیده می‌شود. قطع و وصل شدن خط، صداهای نامناسب و دیگر عوامل، سبب ایجاد نویز شده و پیام رسانی در سیستم شبکه را دچار معضل می‌کنند. در این مقاله منحصراً قصد داریم تا در مورد راه های کاهش نویز در خطوط ADSL صحبت کنیم.

چطور بفهمید خطتون نویز داره؟

برای اینکه بفهمید خطتون نویز داره یا در حد استاندارده مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا با وارد کردن شماره 192.168.1.1 وارد صفحه تنظیمات مودم خود شوید. رمز و یوزر خود را وارد کرده ( همان admin برای هر دو). وارد صفحه تنظیمات شوید.

از بخش Status می توانید تمامی اطلاعات لازم را ببینید. در این بخش دو مورد از اطلاعات برای ما مهم هستند، در پایین صفحه Status به تب ADSL بروید. در آن جا چند ردیف اطلاعات مشاهده می کنید.

تیام نت - بررسی نویز خط در مودم

SNR Margin: همان مقدار نویز روی سیستم است. دو واژه Downstream و Upstream را هم می بینید که اولی مربوط به نویز دریافتی و دیگر نویز ارسالی است. هر کدام بازه هایی دارند که نشان دهنده خوب یا بد بود مقدار نویز است.

تیام نت - بررسی نویز خط در مودم

مقدار SNR

مقداری SNRوضعیت
زیر 6dbبسیار بد و مشکلات همگام سازی دارد
تا 10dbمناسب است اما بی اشکال نیست
11 تا 20dbبسیار خوب است
20 تا 28dbبسیار خوب است
بالای 29dbبسیار عالی است

بررسی مقدار LINE ATTENUATION

مقدار (عددی)وضعیت
زیر 20dbبسیار عالی است
20 تا 30dbعالی است
30 تا 40dbخیلی خوب است
40 تا 50dbخوب است
50 تا 60dbبد است و ممکن است اتصال را با مشکل روبرو کند
60db به بالابسیار بد است و احتمالا سبب قطعی می شود

بعد از اینکه متوجه شدید خطتون نویز داره ، چگونه نویز اینترنت مودم ADSL را کم کنم؟

مورد اول

  •  در خطوط ADSL از یک دستگاه به نام اسپلیتر استفاده می‌شود که دو پورت RJ 11 دارد. یکی از این پورت‌ها به تلفن و دیگری به مودم وصل می شود. به کمک دستگاه اسپلیتر، صدا و داده شبکه از هم جدا می‌شوند. اولین اقدام شما در جهت کاهش نویز مودم این است که این دستگاه را تعویض کنید و به کمک دستگاه جدید این شرایط را بسنجید.

مورد دوم

  •  مورد دوم در جهت کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL این است که خط تلفنتان را بررسی کنید. برای این منظور گوشی تلفن را بردارید. اگر صدایی شبیه خرخر از آن خارج شد، به بررسی مسیر خط بپردازید. باید بدانید که زوج سیم های تلفن نباید با هم تماس داشته باشند و روکش آن ها نیز مشکلی نداشته باشد. همچنین اگر مسیر کابل از کنار کابل فشار قوی یا سه فاز رد شده باشد یا کابل تلفن به همراه کابل برق درون یک داکت باشند، باعث ایجاد نویز در خط تلفن شما می شود.

مورد سوم

  • مسیر کابل تلفن را در ساختمان، اگر از کنار وسایلی چون آسانسور، مایکروویو، هیتر برقی و هر وسیله مشابه رد شده بررسی نمایید، چرا که همگی سبب ایجاد نویز بر روی خط تلفن می گردند. اگر کابل به شکل روکار در ساختمان مسیردهی شده، گذر زمان و شرایط جوی می تواند سبب پوسیدگی آن شود. اگر پوسیدگی اتفاق افتاده باشد، نفوذ آب باران خود می تواند مشکل آفرین باشد. علاوه بر موارد بالا هر چه میزان طول کابل تلفن بیشتر شود احتمال داشتن نویز در آن، بالا می رود.

مورد چهارم

  •  در صورتی که در کنار مودم یا روتر شبکه از سه راهی‌هایی با کابل بلند استفاده می کنید و از آن بدتر اینکه اگر آن‌ها را به شکل حلقه درآورده باشید، به دلیل میدان مغناطیسی حاصله از جریان برق این کابل ها، نویز بر روی خط تلفن شما ایجاد خواهد شد. حتی اگر به جای سه راهی، کابل شبکه را به همین فرمت استفاده کنید، از آنجایی که در این کابل هم الکتریسیته وجود دارد، می تواند باعث ایجاد نویز شود. بنابراین بهتر است سه راهی هایی با اندازه کابل‌های کم و کابل‌ شبکه کوتاه را به کار ببرید، یا اینکه اگر نمی توانید بر روی کابل های نامبرده برای کاهش نویز از فویل آلومینیومی استفاده کنید.
  • مورد بعدی در جهت کاهش نویز استفاده از دستگاه نویزگیر یا اسپلیترهای اضافه است. گاهی اوقات خاموش و روشن شدن چراغ DSL مودم (با وای فای اشتباه نشود) نمایانگر وجود نویز در خط تلفن است. به همین منظور به کمک دو عدد نویزگیز می توانید نویز خط را کنترل کنید. در واقع خود اسپلیتر به منزله یک نویز گیر عمل می کند و با اتصال همه این بخش ها به هم می‌توانید نویز را مهار کنید. البته اگر مشکلی برای اینترنت شما ایجاد شد، یکی از نویزگیرها را کم کنید و با دو نویزگیر فرآیند را انجام دهید. هم چنین بهتر است از یک کابل تلفن مسی استفاده نمایید.
  • گام آخری که می توانید انجام دهید تا نویز مودم تلفنتان کاهش پیدا کند، این است که نرم افزار مودم را آپدیت کنید. ممکن است سرویس‌های مخابراتی پس از بروزرسانی بستر خود،  نتوانند با مودم شما به خوبی ارتباط برقرار کنند. لذا بهتر است مودمی را استفاده کنید که شرکت خدمات دهنده اینترنت به شما مشخصات آن را داده است.

اگر مشکل نویز مودم ADSL برطرف نشد چه کاری باید انجام دهید:

  1. این مشکل ممکن از سوی مخابرات یا شرکت خدمات اینترنتی شما باشد چرا که بر اثر تعمیرات خطوط این نویزها ایجاد می شود، پس بهتر است مدتی را صبر داشته باشید.
  2. در سیستم شما یا شبکه تان اگر در یک مجموعه هستید ممکن است  به دلیل وجود یک ویروس، حجم اینترنت شما از بین برود بدون اینکه شما از آن خبر داشته باشید.
  3. نهایتاً در صورتی که یکی از کاربران شبکه دانلود با سرعت بالا به کمک نرم افزار خاصی را انجام دهد، می تواند سرعت شبکه را کمتر و شائبه وجود نویز را ایجاد نماید.

در صورتی که از تیام نت ( عامل فروش کشوری آسیاتک ) اینترنت دارید و دچار قطع و وصلی مداوم هستید می توانید با کارشناسان ما برای حل این مشکل مشورت کنید تا در صورت وجود نویز اطلاعات لازم برای رفع این مشکل به شما داده شود. برای ورود به صفحه تماس با ما کلیک کنید.

نتیجه گیری

بعد از مطالعه این مطلب متوجه این عبارت که خطتون نویز داره شدید. سپس به نحوه بررسی و راه های برطرف کردن این مشکل در صورت وجود نویز، پرداختیم.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

    به کمک نیاز دارید؟