در این نوشتار سعی در بیان همه چیز در مورد اینترنت پرسرعت ADSL شده است که در ارتباط با موارد زیر صحبت خواهد شد
- Dial-up چیست؟
- ADSL چیست؟
- راهنمای خرید سرویس ADSL
- راهنمای راهاندازی و خطایابی سرویس ADSL در محل مشترک
- خرید خدمات ارزش افزوده ADSL
- تمدید سرویس ADSL
- تجهیزات مخابراتی ADSL
اینترنت Dial-up چیست؟
در حالی که اندازه فایلهای موجود در اینترنت هر روز بزرگتر میشود و صفحات وب پیچیده کمکم در حال تبدیل شدن به یک مساله عادی در اینترنت هستند استفاده از روش نامطمئن Dial-Up که دارای حداکثر سرعتی برابر با 56 کیلوبیت در ثانیه است، برای اتصال به اینترنت پاسخگو نمیباشد. بر این اساس، استفاده از ابزارهای كارآمد برای اتصال به اینترنت و بهرهگیری از امكانات اینترنت برای دسترسی بسیار سریع به آخرین اطلاعات و دانش روز امری بسیار ضروری است. استفاده از فناوری ADSL كه برای برقراری ارتباط پرسرعت و بدون قطعی با اینترنت، طراحی و در اختیار كابران قرار گرفته است، میتواند به خوبی پاسخگوی نیازهای یاد شده باشد و سهولت دسترسی مداوم به اینترنت را برای كاربران با سرعت قابل ملاحظهای فراهم سازد.
این دو تکنولوژی اتصال به اینترنت از لحاظ فنی کاملاً متفاوت هستند. در سیستم Dial-up شما از طریق خطوط معمولی تلفن شماره سرویس دهنده را با استفاده از مودم Dial-up که ویژه این نوع اتصال ساخته شده است شماره گیری نموده و به سرویس دهنده متصل می شوید و اطلاعات از طریق خطوط تلفن و سوییچهای مخابراتی به شما میرسد. در تکنولوژی اتصال Dial-up به دلیل گذر اطلاعات از همان بخشی از ظرفیت سیم تلفن که هنگام مکالمه تلفنی استفاده میشود معایب زیر وجود داشته که دانشمندان به فکر اختراع تکنولوژی دیگر برای اتصال به اینترنت افتادند.
1- اشغالی خط تلفن
2- هزینه پالس مکالمه علاوه بر هزینه اینترنت
3- سرعت پایین (حداکثر 56 کیلوبیت بر ثانیه)
ADSL چیست؟
با بهرهگیری از فناوری (ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line كاربران قادر خواهند بود تنها با استفاده از یك خط تلفن، كامپیوتر و مودم ADSL بدون مشغول كردن خط تلفن، به صورت دایم و با سرعتی بالا به اینترنت متصل شوند. یا به عبارتی، با استفاده از این فناوری، امكان استفادهی دو منظوره از یك خط تلفن فراهم میگردد تا ضمن استفاده از خط تلفن برای مكالمههای تلفنی، از آن برای برقراری ارتباط پرسرعت و بدون قطعی با اینترنت و بدون هزینهی پالس تلفن بهره جست.
در حقیقت، با استفاده از این فناوری، میتوان از یك خط تلفن افزون بر انتقال صوت، برای انتقال داده نیز استفاده كرد تا ضمن این كه خط تلفن به صورت عادی برای كاربردهای مكالمه و ارسال و دریافت نمابر مورد استفاده قرار میگیرد، برای انتقال داده نیز به كار گرفته شود. افزون بر امكان استفاده دو منظوه از یك خط تلفن، آنچه كه این فناوری را از دیگر فناوریهای اتصال به اینترنت متمایز ساخته، سرعت بالای آن است. به گونهای كه میتوان با استفاده از ADSL با سرعتی تا 40 برابر بیشتر از اتصال از طریق شمارهگیری تلفنی به اینترنت یا همان Dialup متصل شد.
در توضیح این فناوری و استفاده دو منظوره از یك خط تلفن باید گفت، اساس این فناوری بر مبنای استفاده از فضای خالی سیمهای مسی تلفن قرار دارد. بدین ترتیب كه سیم مسی تلفن همانند لولهایست كه هنگام استفاده از تلفن برای مكالمههای صوتی، تنها قسمت اندكی از فضای آن به كار گرفته و مشغول میشود.
همانگونه که در نمودار زیر میبینید زوج سیم مسی تلفن دارای پهنای باند256 Khz میباشد که مکالمه تنها از 3.4 Khz استفاده میکند و مابقی عملاً بلااستفاده مانده است.
بر این اساس، به سادگی میتوان از پهنای باند استفاده نشده سیم مسی خط تلفن برای كاربردهای دیگر همچون انتقال دادهها آن هم با سرعت بالا و همزمان با انتقال اطلاعات صوتی بهره گرفت. نكتهی جالب توجه آن كه برای این كار تنها استفاده از یك دستگاه مودم ADSL و یك دستگاه تفكیككننده Splitter كافیست و كاربران نیازی به استفاده از تجهیزات پیچیده و خاصی برای این منظور ندارند و تنها با به كارگیری این دو و اتصال آنها به رایانه و خط تلفن میتوانند به سادگی به ارتباط پرسرعت با اینترنت دسترسی یابند. نصب و راهاندازی این فناوری به سهولت انجام میشود و پس از به كارگیری آن، نیازی به تجهیزات خاص و شمارهگیری برای اتصال به اینترنت وجود ندارد و با نصب مودم ویژه ADSL و اتصال آن به دستگاه كامپیوتر، به طور مستقیم اتصال به اینترنت نیز برقرار خواهد بود.
در حال حاضر، فناوری ADSL امكان دریافت دادهها را با سرعتی تا حد 24 Mbps و ارسال دادهها را با سرعتی تا حد 2 Mbps فراهم میآورد كه بیگمان با پیشرفت دانش و فناوری روز و با توجه به این كه فناوری ADSL به سرعت در حال پیشرفت و فراگیر شدن است، امكان افزایش این سرعتها نیز وجود دارد.
در ایران ارائه سرویسهای اینترنت پرسرعتADSL مستلزم داشتن مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (متوالی صدور مجوزهای مخابراتی و نظارت بر فعالیت شرکتهای فعال در این حوزه) میباشد. مجوزی که در ایران مجوز ندا نام گرفت به شرکتهای دارنده این مجوز، اصطلاحاً شرکتهای PAP می گویند که آسیاتک از این شرکتها میباشد. (تیامنت با استفاده از مجوز آسیاتک ارائه سرویس مینماید)
این تکنولوژی مبتنی بر زوج سیم تلفن میباشد و ارائه سرویس ADSL به متقاضیان مستلزم اتصال سیم تلفن آنها به تجهیزات تیامنت میباشد، سیمهای تلفن از منزل مشترک تا مرکز مخابراتی کشیده شده است و در مراکز مخابرات محلی به نام MDF وجود دارد که تمامی سیمهای تلفن مشترکین وارد آنجا میشود که پس از درخواست سرویس توسط مشترکین بر سر مسیر زوج سیم تلفن مشترک قطعه ای به نام اسپلیتر نصب میشود و از زوج سیم تلفن متقاضی دو زوج سیم انشعاب میشود که یک زوج سیم به سوئیچهای مخابراتی متصل و یک زوج سیم به تجهیزات تیامنت متصل میشود (در اصطلاح این عملیات را رانژه و آن قطعه منشعب کننده زوج سیم را اسپلیتر مینامند).
متقاضی ADSL میتواند برای استفاده از سرویس ADSL نسبت به خرید سرویس ADSL و مودم ویژه ADSL از وب سایت و یا هر یک از نمایندگان فروش تیامنت اقدام نماید.
راهنمای خرید سرویس ADSL
تیامنت برای ADSL سرویسهای گوناگونی را که در موارد ذیل متفاوت میباشند ارائه مینماید، مشترک میتواند بسته به نیاز خود نسبت به تهیه آن اقدام نماید.
- سرعت (پهنای باند): سرعت در سرویس ADSL به معنای پهنای باند ارتباط (دریافت) مشترک به اینترنت میباشد که سرعتهای معمول در ارائه سرویس ADSL، 4Mb/s ، 8Mb/s، 16Mb/s و … .
- حجم (ترافیک): حجم در سرویس ADSL به معنای ترافیکی که مشترک در هنگام اتصال دریافت و یا ارسال مینماید، ترافیک در سرویسهای ADSL براساس GB به فروش میرسد.
- مدت: منظور از مدت در سرویس ADSL، مدت زمان ارائه سرویس میباشد که این مدت در اکثر موارد بر اساس ماه یا سال برای سرویسها لحاظ میشود.
- دانلود شبانه: برخی از سرویس ها دارای زمان هایی با دانلود رایگان یا نیم بها می باشند که اگر سرویسی دارای این مزیت باشد برای مشترک این ارمغان را دارد که مشترک میتواند در زمانهای مشخصی از شبانه با نیم بهاء و یا رایگان دانلود (ارسال و یا دریافت اطلاعات) انجام دهد.
- ضریب اشتراک: سرویسهای ADSL بر طبق مصوبات سازمانهای قانونگذار بین تعدادی مشترک به اشتراک گذاشته میشود که کاربر در انتخاب سرویس ها با در نظر گرفتن نوع سرویس مانند برنزی ، نقره ای و طلایی می تواند سرویس با ضریب اشتراک پایینتری را انتخاب نماید ( برنزی بالاترین ضریب اشتراک و طلایی کمترین ضریب اشتراک را دارا می باشند)
مشترک پس از انتخاب سرویس اولیه خود که این انتخاب با در نظر گرفتن موارد ذیل انجام میشود سرویسی را با مدت زمان مشخص خریداری مینماید، اما این خریداری به منزله در خواست سرویس ADSL میباشد و راه اندازی سرویس ADSL نیازمند رانژه خط تلفنی میباشد که مشترک هنگام ثبت نام اعلام مینماید، اما متاسفانه در مواقعی عملیات رانژه با محدودیتهایی روبرو میشود که امکان ارائه سرویس به مشترک از بین رفته یا با اختلال مواجع میشود که این محدودیتها به شرح زیر میباشد:
- خطوط فیبر نوری: بسیاری از خطوط تلفن مبتنی بر زوج سیم از محل مشترک تا مرکز مخابراتی نمیباشند و ارتباط از محله مشترک تا مرکز مخابراتی با استفاده از فیبر نوری برقرار میباشد که از آنجایی که سرویس ADSL مبتنی بر زوج سیم میباشد امکان ارائه سرویس ADSL به این خطوط فراهم نبود اما به تازگی ارائه سرویس بر روی این خطوط برای برخی از اپراتورهای اینترنت مانند آسیاتک فراهم شده است
- خطوط PCM: شمار دیگری از خطوط تلفن با وضعیت مشابه خطوط فیبر نوری میباشند با این تفاوت که در خطوط فیبر نوری تعداد زیادی خط تلفن با یک فیبر نوری به مرکز مخابراتی مرتبط میشود ولی در PCM، 4 خط تلفن با یک زوج سیم به مرکز مخابراتی میشود و از آنجایی که هر خط تلفن در تکنولوژی PCM یه زوج سیم اختصاصی ویژه خود را تا مرکز مخابراتی در اختیار ندارد امکان ارائه سرویس به آنها نمیباشد.
- دایری بر روی شرکتهای دیگر (Other PAP): یکی از مواردی که ارائه سرویس ADSL به مشترکین را با اختلال روبروی میکند دایری یا رانژه خط تلفن مشترک بر روی تجهیزات هر شرکتی به غیر از تیامنت در مراکز مخابراتی میباشد که ارائه سرویس به این مشترکین تنها با قطع ارتباط از تجهیزات دیگر شرکتها امکانپذیر میباشد.
- منع قانونی: چنانچه به هر دلیلی شخص منع قانونی داشته باشد مانند (بدهی خط،….)باید ابتدا به مخابرات مراجعه کرده و بعد از حل مشکل سپس درخواست خود را اعلام نماید.
- عدم پوشش: شماره خط مربوط به مرکزی میباشد که در آن مرکز سرویس دهی ندارد. جهت اطلاع از مراکزی که تحت پوشش تیامنت میباشند باید شماره مشترک در www.tiamnet.com بررسی گردد.
- مراکز محدود: به دلیل محدودیت پورت در برخی مراکز امکان سرویس دهی به افرادی که ثبتنام را انجام میدهند طبق اولویت انجام میگردد.
راهنمای راهاندازی و خطایابی سرویس ADSL در محل مشترک
راهاندازی سرویس ADSL در محل مشترک پس از انجام عملیات رانژه امکانپذیر میباشد که در فرآیند نصب ADSL مراحل زیر انجام میشود:
1. نصب اسپلیتر: همانگونه که پیش از این بیان شد با انجام عملیات رانژه بوق تلفن و انتقال دیتا بر روی یک خط تلفن برقرار میشود که اولین اقدام در راستای راه اندازی ADSL نصب اسپلیتر به جهت جداسازی بوق تلفن از دیتا میباشد (اسپلیتر دارای سه محل ورود سوکت تلفن میباشد که به خط تلفن به ورودی لاین،گوشی تلفن به خروجی تلفن و مودم به خروجی مودم متصل میشود) خروجی مودم اسپلیتر به مودم ADSL به صورت سخت افزاری میباشد.
2. نصب مودم ADSL : همانگونه که در تصویر شکل 6 مشاهده مینمایید مودم ADSL از یک طرف با سیم تلفن به خروجی مودم اسپلیتر متصل و از طرف دیگر با استفاده از تکنولوژیهای متفاوتی به شرح زیر به سیستمها و یا کامپیوتری سمت مشترک متصل میشوند که برقراری این اتصال با تنظیم IP و … انجام و با دستوراتی چون Ping بررسی میشود.
- درگاه USB: اتصال از مودم تا کامپیوتر به وسیله کابل USB انجام میشود که از آنجایی که انتقال اطلاعات بر روی IP انجام میشود و این نوع اتصال مستلزم شبیه ساز کارت شبکه یا همان درایور ویژه مودم بر روی کامپیوتر میباشد به همین علت این نوع اتصال، اتصال غیر قابل اطمینان است.
- درگاهETHERNET: اتصال از مودم تا کامپیوتر از طریق کابل شبکه که به درگاه LAN یا همان کارت شبکه کامپیوتر مشترک متصل میشوند (مودمهای گوناگون معمولاً دارای تک و یا چهار پورت LAN جهت اتصال میباشند).
- ارتباط بیسیم: اتصال از مودم تا کامپیوتر با استفاده از تکنولوژی Wifi (بیسیم) میباشد که برقرار این ارتباط مستلزم وجود کارت شبکه بیسیم بر روی کامپیوتر میباشد.
- ارتباط مشترک از طریق روشهای فوق: در مواردی مشترک در اتصال کامپیوترهای خود از اتصالات مختلفی بهره میجوید که بسیاری از مودمها درگاههای تمامی اتصالات ذیل را دارا میباشند.
3. پیکربندی مودم: پیکربندی مودم پس از برقراری ارتباط مودم به کامپیوتر با ورود به صفحه تنظیمات مودم از طریق مرورگر انجام میشود. اما همانگونه که در مرحله 2 مشخص شد مودم ارتباطی دو طرفه را برقرار میکند پس تنظیمات مودم به دو بخش اصلی تقسیم بندی میشود.
A. تنظیم اتصالات از محل مشترک تا مرکز مخابراتی: برقراری ارتباط به اینترنت نیازمند برقراری مدار ارتباط مودم مشترک تا مرکز مخابراتی یا همان لینک میباشد که این اتصال با این تنظیمات به خوبی برقرار و تنظیم میشود، در این مرحله VPI و VCI (شناسه برقراری ارتباط مودم با تجهیزات مستقر در مرکز) تنظیم میشود که با انجام این تنظیم و برقراری لینک که با روشن و ثابت شدن چراغ Link یا (dsl، adsl،status ) مشخص میشود ارتباط بین مودم مشترک تا تجهیزات تیامنت در مرکز مخابراتی برقرار میشود اما توجه داشته باشید از آنجایی که این ارتباط یک ارتباط کاملاً فیزیکی است کیفیت آن به کیفیت مسیر فیزیکی اتصال که گلوگاههای زیر را دارد بستگی دارد.
I. دوشاخههای مشترک: کیفیت دوشاخهای که از طریق آن Line متصل به اسپلیتر به پریز تلفن مشترک متصل میشود در برقراری و یا کیفیت ارتباط بسیار موثر میباشد تا جایی که اگر این دوشاخه از نوع ضدبرق باشد لینک برقرار نمیشود.
II. مدار تلفن داخل محل مشترک: تلفنهای قرار داده شده در مدار خطوط تلفن محل مشترک در برقراری و یا کیفیت لینک مشترک بسیار موثر میباشند.
III. کیفیت سیمهای تلفن داخل منزل
IV. کیفیت سیمهای تلفن از مخابرات تا درب منزل
V. عدم استفاده درست از اسپیلیتر
VI. عدم هماهنگی بین ولتاژ آداپتور متصل به مودم با ولتاژ خود مودم
VII. سرعت تعریف شده مشترک بر روی Dslam
توجه داشته باشید برقراری لینک بین منزل مشترک تا تجهیزات تیامنت همانند فراهم سازی زیر ساخت آسفالت نشده اتوبان اتصال است، برای راه اندازی هر اتوبان پیش از زه کشی و آسفالت جاده را زیر سازی و … مینمایند که برقرای لینک با کیفیت همانند زیر سازی اتوبان میباشد که پهنای این زیر سازی انجام شده یا ارتباط برقرار شده را میرتوان با دو شناسه عددی که بر روی مودم نمایش داده میشود مشاهده نمود:
-
-
- UP Stream:حداکثر ظرفیت کانال برای ارسال در برقراری ارتباط به کیلوبیت بر ثانیه میباشد.
- Down Stream: حداکثر ظرفیت کانال برای دریافت در برقراری ارتباط به کیلو بیت بر ثانیه میباشد.این عدد حتماً باید توانی از 2 باشند وگرنه کیفیت ندارد به عنوان نمونه 2048 یا 1024.
-
اما همانگونه که پهنای زیر ساخت اتوبان به معنای ساخت اتوبان به همان پهنا نیست برقراری لینکی با پهنای باند 6 Mb/s به معنای برقراری سرعتی معادل 6 Mb/s نمیباشد چرا که سرعت سرویس ADSL مشترک را سرویس خریداری شده آن مشخص میکند اما اگر مشترک سرویس 4096 kb/s یا 4 Mb/s خریداری نموده باشد ولی لینک آن با کیفیت 2048 kb/s برقرار شده باشد ارائه سرعت 4 Mb/s برای او امکانپذیر نمیباشد.
از دیگر شناسههای تاثیر گذار و نشان دهنده کیفیت اتصال لینک مشترک SNR میباشد که نشان میدهد نویز تا چه حد بر کیفیت لینک برقرار شده تاثیر گذاشته است که در استاندارادهای تیامنت این عدد 15 میباشد.
B. تنظیم نحوه اتصال به اینترنت: در تنظیمات مودم نحوه اتصال به اینترنت را مشخص مینماییم که این اتصالها به دونوع زیر است:
-
-
- Bridge: در این حالت کانکشن بر روی ویندوز بوده و خود مشترک میتواند بر روی آن مدیریت داشته باشد. بدین معنا که هر زمان خواستند کانکشن را کانکت نمایند و چنانچه نخواستند کانکشن را دیسکانکت نمایند. و چنانچه به هر دلیل موفق به کانکت کردن نشوند با توجه به اروری که برایشان ظاهر میشود میتوان مشکل را بررسی نمود.
- PPPOE: در این حالت نامکاربری و پسورد هنگام تنظیمات مودم ست شده و save میگردد و نیازی به ایجاد کانکت کردن دستی نمیباشد. به محض روشن کردن مودم و ثابت شدن چراغ لینک مودم به صورت اتوماتیک کانکت میگردد.
-
از دیگر تنظیماتی که در تنظیم مودم مطرح میباشد تنظیمات مربوط به وایرلس در مودمهای وایرلس میباشد. در ذیل مشخص گردید که سرویس ADSL در محل مشترک دارای چندین گلوگاه میباشد که اختلال و یا قطعی در هریک از این گلوگاهها در سیستم عامل مشترک با error خاصی مشخص میشود (البته در هنگامی که مودم در حالت PPPOE تنظیم شده باشد از آنجایی که Connection توسط مودم برقرار میشود errorها در سیستم کامپیوتر مشاهده نمیشود و errorها تنها در حالتی مشاهده میشود که مودم در حالت Bridge قرار داده شود).
-
- بررسی Error 651/678
-
-
- از Up بودن چراغ لینک اطمینان حاصل میکنیم.
- در صورتی که مودم USB میباشد نصب درایور مودم را چک میکنیم.
- در مورد مودم LAN ارتباط کابل شبکه با مودم چک شود.
- از صحیح بودن کانفیگ مودم و مقادیر VPI و VCI اطمینان حاصل میکنیم.
-
-
- بررسی Error 691
-
-
- اشتباه وارد کردن Password: اگر مشترک پسورد را اشتباه وارد نماید در Eventlog با Error مواجه میشود.
- اشتباه وارد کردن Username: Username نامکاربری میباشد که اگر اشتباه نیز وارد شود جایی ثبت نمیشود.
- Roming path: در این حالت کاربر به دلیل مغایرت پورت کانکت نمیشود.
- شخص دیگری جای مشترک کانکت میباشد: در این حالت باید در کانتینگ kill شود و سپس پسورد مشترک تغییر داده شود و در تغییر پسورد در کانکشن اعمال شود.
- کانکت کردن همزمان
-
-
- بررسی Error 769
-
-
- کارت شبکه disable باشد.
- درایور کارت شبکه نصب نباشد.
- ارتباط فیزیکی سیستم تا مودم برقرار نباشد.
-
-
- بررسی Error 721
-
-
- اینError مربوط به مودمهای USB میباشد که تنظیمات vpi و vci به درستی ست نشده باشد و باید به صورت دستی تنظیم شود.
-
خرید خدمات ارزش افزوده ADSL
مشترک در طول مدت زمان سرویس به نیاز خود میتواند سرویسهای افزودهای از تیامنت خریداری نماید که مشترک میتواند این موارد را به راحتی و به صورت آنلاین، حضوری و یا از طریق حواله بانکی خریداری نماید.
- حجم یا ترافیک اضافه: بسیاری از مشترکین در مراحل استفاده از سرویس خود، حجم اولیه سرویس را به اتمام رسانده و از آنجایی که با اتمام حجم سرویس ADSL، اتصال قطع نمیشود مشترک میتواند با خرید حجم اضافه ارسال و دریافت اطلاعات داشته باشد (توجه داشته باشید نه تنها دانلود فایلها از دنیای اینترنت مصرف حجم سرویس را به همراه دارد بلکه مشاهده صفحات وب همچون سایت Google.com ارسال و دریافت اطلاعات را به همراه دارد که در صورت اتمام حجم مشترک امکان وب گردی را هم از دست میدهد)
- IP Static: هر مشترک هنگام اتصال به اینترنت به صورت اتوماتیک در هر اتصال از شرکت ارائه دهنده IP ای را به صورت تصادفی دریافت مینماید که در بعضی موارد مشترکین متقاضی ثابت بودن IP دریافتی هنگام اتصال در تمامی اتصالها میباشند که مشترک میتواند IP Static خریداری نماید.
- رزرو سرویس ADSL: در اکثر موارد مشترکین پس از اتمام سرویس موجود خود نسبت به خرید سرویس جدید مینمایند ولی تیامنت این امکان را فراهم نموده که مشترک میتواند پیش از اتمام سرویس نسبت به خریداری سرویس اقدام نماید و در زمان مورد نیاز و یا پس از سرویس موجود نسبت به فعال سازی آن اقدام شود البته مشترکین میبایستی در هنگام خرید سرویس پیش از موعد به روزرسانی سرویس توجه داشته و دقت نمایند که سرویس موجود سوخت نشود.
- آنتی ویروس: شرکت تیامنت امکان خرید اشتراک آنتی ویروس را برای مشترکین خود فراهم مینمایند که مشترکین میتوانند نسبت به خریداری آن اقدام کنند.
تمدید سرویس ADSL
مشترک پس از اتمام سرویس خود مدت زمان محدودی را پیش از حذف امکانات مخابراتی فرصت دارد که نسبت به تمدید سرویس خود اقدام نماید که در تمدید می توان موارد زیر را حائز اهمیت قرار داد.
- مصرف خود در دوره قبلی : یکی از مواردی که در هنگام انتخاب سرویس برای تمدید اهمیت دارد حجم سرویس می باشد که با در نظر گرفتن میزان مصرف در دوره قبل سرویس می توان حجم مناسب را برای سرویس جدید محاسبه و انتخاب نمود.
- سرعت اینترنت در دوره قبلی : از آنجایی سرعت سرویس خریداری شده تاثیر بسزایی در سرعت اینترنت دارد با در نظر گرفتن سرعت سرویس در دوره قبل و ظرفیت خط تلفن سرعت سرویس جدید ، برای تمدید سرویس انتخاب می شود.
- مدت سرویس : انتخاب مدت سرویس براساس مدت زمانی که خط تلفن جاری در اختیار شما می باشد مشخص می شود اگر محل استفاده شما استیجاری است و خط تلفن متعلق به محل می باشد بهینه است که سرویس تمدیدی را با توجه به مدت باقی مانده از اجاره خود انتخاب کنید.
تجهیزات مخابراتی ADSL
پس از انجام عملیات رانژه در مرکز مخابراتی عملاً مدار زوج سیم مشترک از مودم محل مشترک تا تجهیزات تیامنت در مخابرات برقرار میشود، تیامنت زوج سیم مشترک را به دستگاهی به نام DSLAM متصل میکند که هنگام برقراری لینک مشترک که پیش از این توضیح داده شد مودم مشترک با DSLAM با استفاده از VPI و VCI تنظیم شده صحبت میکند و لینک برقرار میشود. سپس مشترک اقدام به اتصال میکند که بسته در خواست اتصال به سمت DSLAM ارسال میشود (DSLAM پس از برقراری لینک صرفاً به عنوان یک پل در مسیر قرار دارد و تمامی بستههای دریافتی را به تجهیزات بالا سری هدایت میکند) و DSLAM بسته درخواست اتصال را به دستگاه بالاسری که در اصطلاح BRAS نامیده میشود ارسال میکند که BRAS بسته درخواست اتصال را دریافت و برای انجام عملیات احراز هویت از AAA مشاوره میگیرد نام کاربری و کلمه عبور را به AAA اعلام میکند و در صورت تایید، AAA به مشترک IP مناسب مشترک را واگذار نموده و BRAS که به اینترنت متصل میباشد مسیر ارتباط مشترک را با سرعت مشخص شده به اینترنت برقرار میکند، این AAA میباشد که اطلاعات اشتراک اعم از سرعت، حجم باقی مانده IP ثابت، زمان شبانه رایگان و … را نگهداری میکند.
مشترک در بعضی از موارد با Errorهایی روبرو میشود که ناشی از قطع یکی از این تجهیزات میباشد که این Errorها به شرح زیر میباشد.
- بررسی Error718
مشکل از قطع بودن AAA تیامنت میباشد.
- بررسی Error738
مشکل از AAA تیامنت میباشد.
- بررسی Error619
مشکل Dslam میباشد.