کاربرد های هولوگرام

تا چه انداره با کاربرد های تکنولوژی هولوگرام آشنا هستید؟

در زندگی واقعی، هولوگرام ها تصاویر سه بعدی مجازی هستند که با تداخل پرتوهای نوری ایجاد می شوند که اشیاء فیزیکی واقعی را منعکس می کنند. هولوگرام ها عمق، اختلاف منظر و دیگر ویژگی های آیتم اصلی را حفظ می کنند. آنها برای ارائه مفاهیم فنی پیچیده و همچنین نمایش محصولات جذاب بصری عالی هستند. به بیان ساده، هولوگرام ها تصاویر سه بعدی هستند که توسط پرتوهای تداخلی نور که اجسام واقعی و فیزیکی را منعکس می کنند، تولید می شوند. بر خلاف پیش بینی های سه بعدی معمولی، هولوگرام ها را می توان با چشم غیر مسلح دید.

بنابراین، هولوگرام چگونه کار می کند؟ هولوگرافی یک روش منحصر به فرد برای عکاسی است که به موجب آن اشیاء سه بعدی با استفاده از لیزر ضبط می شوند و سپس با حداکثر دقت ممکن بازیابی می شوند تا با جسم ثبت شده اولیه مطابقت داشته باشند. وقتی هولوگرام ها از طریق لیزر روشن می شوند، می توانند یک کلون سه بعدی دقیق از جسم را تشکیل دهند و ویژگی های آن را تکرار کنند.

کاربرد های تکنولوژی هولوگرام در دنیای امروز

از جمله زمینه هایی که در ان میتوان از فناری هولوگرام استفاده کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. صنعت بهداشت و درمان
  2. اجراهای زنده
  3. مخابرات
  4. بازی و سرگرمی
  5. ناوبری فضایی
  6. کلاس درس
  7. ذخیره داده ها

در ادامه به توضیح موارد بالا میپردازیم.

حال که  اشنایی بهتری درباره نحوه عملکرد فناوری هولوگرام داریم، بیایید نگاهی به زمینه هایی که بیشتر تحت تأثیر هولوگرام هستند بیاندازیم:

  • صنعت بهداشت و درمان

هولوگرافی در صنعت بهداشت و درمان

پزشکان و بیماران به طور یکسان از کاربرد های جدید هولوگرام در صنعت پزشکی بهره مند خواهند شد. نوع داده های ارائه شده توسط تکنیک های تصویربرداری مدرن مانند اسکن MRI و CAT را می توان به راحتی به اطلاعات دیجیتال ترجمه کرد. به طور سنتی، پزشکان این داده ها را بر روی صفحه نمایش کامپیوتر در برش های 2 بعدی مشاهده می کردند. فناوری هولوگرام در پزشکی امکان تجسم کامل سه بعدی از اندام های داخلی و اعضای بدن را فراهم می کند و به پزشکان امکان می دهد تا توانایی بیشتری برای بررسی بیماری ها و آسیب ها در بیماران داشته باشند که به تشخیص دقیق تر منجر میشود.

  • اجراهای زنده

سرگرمی هولوگرافیک دیگر صرفاً یک رویای علمی تخیلی نیست. یکی از بارزترین کاربرد های هولوگرام در سال های اخیر استفاده از آن در کنسرت ها بوده است. می توان ستارگان گذشته را زنده کرد تا بار دیگر اجرا کنند و حتی هنرمندان مدرن را به صورت زنده روی صحنه همراهی کنند. و یا می توانند برای اجراهای زنده که در آن نوازندگان به صورت فیزیکی حضور ندارند استفاده شود،تا نوازندگان تصویر خود را برای نمایش در مقابل تماشاگران مخابره کنند.

  • مخابرات

کاربردهای هولوگرام

در سال2017 Verizon در  ایالات متحده آمریکا و Korea Telecom  در کره جنوبی اولین تماس هولوگرافیک را با استفاده از فناوری 5G انجام دادند. برای ایجاد امکان تماس، دو هولوگرام تشکیل شد و هر دو  قادر به انتقال کامل احساسات و حرکات کاربر بودند.

  • بازی و سرگرمی

 جدول نمایش هولوگرافیک که امکان بازی های چند نفره بلادرنگ را فراهم می کند در حال حاضر در حال آزمایش است و سازندگان  در حال تلاش برای ادغام این فناوری در نسل بعدی نمایشگرهای گوشی های هوشمند هستند که امکان بازی های سه بعدی قابل حمل را فراهم می کند.

  • ناوبری فضایی

در سال 2017، دانشمندان دانشگاه صنعتی مونیخ روشی را برای به دست آوردن هولوگرام های سه بعدی با استفاده از روتر Wi-Fi توسعه دادند. روشی که در این مطالعه توضیح داده شده است، امکان ایجاد کپی از مکان ها را با نمایش اشیاء اطراف آنها فراهم می کند. از این فناوری می توان برای یافتن و نجات قربانیانی که در زیر بهمن یا ساختمان های فروریخته گیر افتاده اند استفاده کرد.

  • کلاس درس

کاربرد تکنولوژی تلگرام

آموزش با کمک هولوگرام

یکی از مهیج ترین کاربرد های هولوگرام برای بهبود تجربه آموزشی است. به منظور مشارکت بیشتر دانش آموزان، از درس های دیجیتال تعاملی در مدارس استفاده خواهد شد. این ترکیب از اطلاعات دیجیتال و دنیای واقعی به عنوان واقعیت ترکیبی شناخته می شود. معلمان و اساتید میتوانند موضوعات پیچیده رابا استفاده از تصاویر هولوگرافیکی که دانش آموزان می توانند با آنها تعامل داشته باشند و آنها را بررسی کنند، آموزش بدهند. برای مثال، دانش‌آموزان می‌توانند در طول درس‌های تاریخ به طور مجازی خرابه‌های ساختمان‌های باستانی را کاوش کنند یا ذرات اتمی منفرد و نحوه رفتار آنها را مشاهده کنند.

  • ذخیره داده ها

با استفاده از تکنیک های ذخیره سازی داده های هولوگرافیک می توان مقدار زیادی اطلاعات را در داخل کریستال ها یا پلیمرهای با چگالی بالا ذخیره کرد. مزیت این نوع ذخیره سازی داده استفاده از کل حجم محیط ضبط است نه فقط سطح آن. محققان بر این باورند که با استفاده از انواع مناسب پلیمرها به عنوان رسانه ضبط، سرعت نوشتن گیگابیت بر ثانیه و بازخوانی یک ترابیت در ثانیه نیز امکان پذیر است. بنابراین، ذخیره سازی هولوگرافیک قابلیت تبدیل شدن به نسل بعدی رسانه های ذخیره سازی را دارد.

نتیجه

هولوگرام یکی از فناوری هایی است که به سرعت در حال رشد است و با نوآوری هایی همراه است.به وجود امدن و به کار گرفته شدن اینگونه فناوری ها به سرعت باعث تغییر نحوه عملکرد و هم چنین عملکرد افراد میشود ،پس باید همواره هوشیار باشیم تا از هر تکنولوژی جدید تنها در جهات مثبت و پیشرفت خود و جامعه استفاده کنیم.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

    به کمک نیاز دارید؟